Thema: Mindfulness
Gastspreker: Marla van Haaf, GZ-psycholoog bij Thebe

Met Mindfulness leer je bewust je zorgzame aandacht te richten op je ervaringen in het moment, zonder deze te willen veranderen. Mindfulness helpt om inzicht te krijgen in je gedachten, emoties en gedrag. Door gericht aandacht te geven aan het nu, ben je weerbaarder in dagelijkse (stress-)situaties. Er ontstaat meer rust, minder stress, minder (mentale) vermoeidheid. Mindfulness kan er ook aan bijdragen dat je je op een andere manier gaat verhouden tot de gevolgen van NAH.

In deze bijeenkomst wordt meer uitleg gegeven over Mindfulness en gaan we aan de hand van oefeningen ook zelf wat ervaren van Mindfulness. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over Mindfulness bij NAH.

Locatie:

LET OP: Café Brein vindt voortaan weer plaats in Multifunctioneel Centrum “de Poorten” Hasseltstraat 194, 5046LP Tilburg.
Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zonder aanmelding binnenlopen. De toegang is gratis. Café Brein begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

In een gezellige, ontspannen sfeer wisselende onderwerpen met elkaar bespreken. Op een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Dat is café Brein: een trefpunt voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel, voor naasten, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Café Brein vindt 5x per jaar plaats en wordt vormgegeven door MEE De Meent Groep en Thebe Thuisbegeleiding. Iedere keer staat er een onderwerp centraal en is er ruimte voor vragen en discussie. Dit alles in een gezellige en ontspannen sfeer.

Meer informatie?

Kijk op onze website!